Nieuws

Britney Spears vraagt ex-PwC'er als curator

Britney Spears heeft Jason Rubin, een accountant en ex-directeur van de afdeling forensische accountancy bij PwC, gevraagd als curator.

De Amerikaanse zangeres is momenteel verwikkeld is in een rechtszaak waarmee ze zich probeert los te worstelen van haar vader Jamie Spears, die sinds 2008 optreedt als haar bewindvoerder. De wetgeving in Californië rondom het curatorschap is omstreden; het zou bijna onmogelijk zijn om van bewindvoering af te komen nadat een rechter iemand als handelingsonbekwaam heeft bestempeld. Fans van de zangeres menen al jaren dat Spears gevangen zit in het curatorschap en zijn daarom de 'Free Britney'-beweging begonnen, om aandacht te generen voor de situatie. Ook andere sterren die haar persoonlijk kennen hebben hun steun uitgespreken voor Spears.

Spears heeft bij hoge uitzondering onlangs van de rechter toestemming gekregen om haar eigen advocaat in de arm te nemen. Haar advocaten hebben nu bij de rechtbank het verzoek ingediend om Jamie Spears te laten vervangen door Rubin.

De keuze voor een accountant is volgens de Amerikaanse website Accounting Today geen toevallige: "Rubin is een veilige keuze - het accountantsberoep staat goed aangeschreven en scoort standaard hoog op de Gallup-ranglijst van de meeste vertrouwde beroepen. Rubin's uitgebreide ervaring in kwesties rond curatorschappen maakt hem een logische en verstandige keuze om Jamie Spears te vervangen, en geeft Britney mogelijk meer kans op succes dan een verzoekschrift om het conservatorium volledig te verwijderen", aldus de website.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.