Nieuws

Marlies de Vries vertrekt bij Nyenrode

Kwartiermaker Marlies de Vries, binnen Nyenrode programmadirecteur controllersopleidingen, verlaat de business universiteit in Breukelen.

De Vries is momenteel, als één van de twee Kwartiermakers toekomst accountancysector, vanuit het ministerie van Financiën betrokken bij de kwaliteitsverbetering in het accountantsberoep. Binnen Nyenrode is zij naast programmadirecteur controlling ook faculteitslid van het Centre voor Auditing, Accounting en Control.

De Vries werkte van 1997 tot 2011 bij PwC en is sindsdien verbonden aan Nyenrode. "Eind 2021 is een aantal zaken voor mij samengevallen (mijn promotie en de reorganisatie van de topstructuur binnen Nyenrode), die voor mij aanleiding zijn om mij verder te bezinnen op mijn toekomst", zo stelt zij. "Ik heb besloten dat ik daar, na alle hectiek, nu de tijd voor neem."

De Vries promoveerde op 3 december 2021 aan Nyenrode Business Universiteit. Voor haar proefschrift 'Luctor et emergo? The experiences of young accountants in the Netherlands' deed zij onderzoek naar de ervaringen van jonge professionals binnen het Nederlandse accountantsberoep tussen 2011 en 2018. 

Marlies de Vries stopt vanaf medio januari met haar werkzaamheden voor Nyenrode.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.