Nieuws

Reactietermijn green paper 'Moraal versus Wet' verlengd tot eind januari

De NBA bracht eind november vorig jaar een green paper uit over morele dilemma's van accountants bij de dagelijkse praktijkuitoefening. De reactietermijn is verlengd tot eind januari.

In de green paper 'Moraal versus Wet' geven diverse stakeholders hun visie op morele dilemma's waarmee controlerend accountants worden geconfronteerd. Naast een theoretische achtergrond en voorbeelden van dilemma's wordt ingegaan op reacties van stakeholders en hun verwachtingen over hoe de accountant met bepaalde dilemma's om zou moeten gaan. Ook worden suggesties gedaan voor controlerend accountants zelf.

De publicatie, opgesteld door de Subcommissie Ethiek van het Adviescollege voor Beroepsreglementering (ACB), is bedoeld als aanzet voor een debat met stakeholders. De subcommissie nodigt leden en stakeholders uit om te reageren op de inhoud van de green paper. Ook adviezen hoe om te gaan met morele dilemma's zijn welkom.

De reacties dienen als input voor een white paper, waarin conclusies worden getrokken en concrete aanbevelingen worden gedaan aan het accountantsberoep. Reageren kan nog tot 31 januari aanstaande, via consultaties@nba.nl. Ook kan worden gereageerd via Questback; de link daarvoor is in de paper opgenomen.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.