Nieuws

Mazars vertrekt bij British Steel om tarief voor controle

Mazars trekt zich terug als controlerend accountant van British Steel. Het staalbedrijf gaat niet akkoord met een verzoek van de accountant voor een minimumtarief voor de controle over het boekjaar 2021.

Dat melden Britse media op basis van een brief die bij Companies House, het Britse bedrijvenregister, is gedeponeerd. Mazars vroeg British Steel om een minimumtarief voor de controle over 2021, om een "acceptabel niveau van controlekwaliteit" te garanderen.

Mazars kreeg £ 323.000 betaald voor de audit van British Steel over 2020. Dat jaar was het eerste waarin het staalbedrijf cijfers rapporteerde als onderdeel van het Chinese Jingye. De controle over het boekjaar 2020 viel complexer uit dan verwacht, aldus Mazars. British Steel rapporteerde een omzet van £ 844 miljoen, maar leed zware operationele verliezen.

British Steel gaat niet akkoord met het voorstel van Mazars en wil ook niet betalen voor extra controlewerk over het afgelopen boekjaar. Het staalbedrijf meldt in The Guardian dat na een tender een andere externe accountant is benoemd, maar wil nog niet zeggen welk kantoor dat is.  

British Steel

British Steel fuseerde ooit in 1999 met Hoogovens om zo staalbedrijf Corus te vormen, dat later werd overgenomen door het Indiase Tata Steel. In 2016 keerde de naam British Steel terug, bij de verkoop van de Britse tak door Tata aan private equity-onderneming Greybull Capital. In het voorjaar van 2020 volgde de overname door het Chinese Jingye.

Het staalbedrijf telt zo’n vierduizend werknemers en zit financieel in zwaar weer. De stijgende energieprijzen helpen niet. Britse media melden dat het bedrijf inmiddels voor "honderden miljoenen ponden" aan staatssteun heeft gevraagd.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.