Nieuws

Vitamine A: 15 jaar website zonder oordeelonthouding

Accountant.nl bestond op 2 oktober precies vijftien jaar. Reden om even stil te staan bij het hoe en waarom van deze website 'zonder oordeelonthouding'.

» Beluister Vitamine A-podcast aflevering #30: Sven Budding in gesprek met Marc Schweppe; via Spotify, Apple Podcast of Simplecast.

Als platform voor nieuws, artikelen en opinies vervult Accountant.nl nog steeds een stevige rol, met name als het gaat over de discussies binnen en over het accountantsberoep. Dat schuurt soms en er is weleens kritiek op de site. Maar dat is niet altijd terecht, vindt hoofdredacteur Marc Schweppe.

Hij is voor de tweede keer te gast bij host Sven Budding, dit keer om stil te staan bij het jubileum van de site. Hoe kun je als website van de NBA toch vanuit journalistiek perspectief je werk doen en relevant blijven voor de lezers? Een gesprek over de rol van het debat, columnisten, clickbait, best gelezen nieuws, lijstjesberichtgeving en meer. "Niks menselijks is accountants vreemd."

Alle afleveringen van de Vitamine A-podcast zijn ook terug te vinden via de podcast-button op Accountant.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.