Nieuws

Wildgroei aan cryptovaluta maakt bedrijven huiverig voor inzet als betaalmiddel

Bijna veertig procent van de Nederlandse bedrijven wil zich niet in het zakelijk gebruik van cryptovaluta verdiepen, omdat zij een wildgroei aan cryptomunteenheden zien.

Het instorten van de cryptomarkt heeft er voor gezorgd dat bedrijven niet zo happig zijn op gebruik van cryptovaluta als betaalmiddel. Een en ander blijkt uit onderzoek van softwarehuis Visma|Onguard onder bijna zeshonderd financieel verantwoordelijken en ondernemers.

21 procent van de bedrijven geeft aan huiveriger te zijn geworden om met cryptovaluta te gaan werken. Opvallend is dat dit vooral wordt aangegeven door financieel verantwoordelijken die privé wel gebruikmaken van cryptovaluta. Bijna de helft van de financieel verantwoordelijken (47 procent) heeft op privégebied ervaring met cryptovaluta.

Ruim de helft (51 procent) aan dat er op dit moment te weinig kennis in de organisatie is om gebruik te maken van de digitale munteenheid; 35 procent vindt dat het aan de financieel directeur of andere eindverantwoordelijke is om cryptovaluta binnen de organisatie te introduceren.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.