Nieuws

Gerdien Vlot nieuwe voorzitter Commissie MKB

Gerdien Vlot is door het bestuur van de NBA benoemd tot voorzitter van de Commissie MKB. Zij volgt per 1 januari 2023 Steef Visser op, die acht jaar voorzitter van de commissie was.

Gerdien Vlot is mkb-accountant en heeft een eigen kantoor in Gorinchem. Ze heeft bestuurservaring opgedaan als lid, voorzitter en vice-voorzitter van de commissie Praktijkopleiding NOvAA, bestuurslid van de Nederlandse Federatie Belastingadviseurs (nu RB), als vice-voorzitter Bedrijfskern Hardinxveld-Giessendam en penningmeester van Vereniging Novak. Op dit moment is ze lid van de Commissie van Verbinding Register Belastingadviseurs.

GerdienVlot_900x590.jpg

"Ik bouw graag verder op het vele werk van de Commissie MKB", aldus Gerdien Vlot. "De mkb-accountant speelt voor veel ondernemers een cruciale rol. Ik vind het een eer om daaraan de komende jaren een bijdrage te mogen leveren."

Afscheid

Steef Visser geeft aan dat het goed is om na acht jaar afscheid te nemen van de Commissie MKB: "Samen met een groep gemotiveerde en deskundige accountants heb ik me de afgelopen jaren met veel enthousiasme ingezet om de mkb-accountant zo goed mogelijk op de kaart te zetten."

Visser wenst de nieuwe commissievoorzitter veel succes. "Ik heb er vertrouwen in dat zij met haar kennis, ervaring en enthousiasme de Commissie MKB een nieuwe impuls zal geven. Ik dank de NBA, mijn commissiegenoten en alle mkb-accountants van Nederland voor het vertrouwen dat ik acht jaar van hen mocht ervaren."

Commissie MKB

De Commissie MKB adviseert het NBA-bestuur over ontwikkelingen in het mkb. Naast deskundigheidsbevordering, ondersteuning van de beroepspraktijk en collectieve belangenbehartiging, beoordeelt de commissie ook de wenselijkheid en schaalbaarheid van regelgeving. De positie van de openbaar accountant in de mkb-praktijk staat daarbij centraal.

De commissieleden zijn allen werkzaam in de (kleine) mkb-praktijk, met een focus op de samenstelpraktijk. Samen met de SRA is door de commissie ook een MKB-agenda 2022 opgesteld met gezamenlijke activiteiten, zoals de ontwikkeling van kwaliteitsindicatoren voor het mkb en de opzet van een nieuw mkb-onderzoekscentrum.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.