Nieuws

Vitamine A: Filosofie, hoe werkt dat eigenlijk?

Filosoferen, hoe doe je dat? En wat betekent "het midden houden" voor een accountant? In deel twee van een tweeluik gaat het in Vitamine A, de podcast voor accountants, opnieuw over de inzet van filosofie binnen het accountantsberoep.

» Beluister Vitamine A-podcast aflevering #31: Sven Budding in gesprek met Herman van Brenk en Edgar Karssing; via Spotify, Apple Podcast of Simplecast.

In deel twee van het tweeluik spreken Herman van Brenk en Edgar Karssing met Vitamine A-host Sven Budding over Aristoteles. Wat betekent het volgens zijn gedachtegoed om 'het midden' te houden tussen verschillende emoties en om 'voortreffelijkheid' na te streven bij het realiseren van doelen? Wat heeft de accountant daaraan? En hoe doe je dat eigenlijk, filosoferen? "Met de kennis van nu zie je dat Aristoteles eigenlijk ontzettend hip is."

Van Brenk en Karssing stonden met enkele andere betrokkenen aan de wieg van de Keuzemodule Beroepsfilosofie voor Accountants aan Nyenrode Business Universiteit. De beroepseed voor accountants is daarbij een belangrijk uitgangspunt.

Alle afleveringen van de Vitamine A-podcast zijn ook terug te vinden via de podcast-button op Accountant.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.