Nieuws

Vitamine A: Berry Wammes over een kantelende wereldorde

'Ook voor accountants kantelt de wereldorde', schreef NBA-directeur Berry Wammes na een bezoek aan het wereldcongres van accountants in India. Wat dat betekent, legt hij uit in Vitamine A, de podcast voor accountants.

» Beluister Vitamine A-podcast aflevering #33: Sven Budding in gesprek met NBA-directeur Berry Wammes; via Spotify, Apple Podcast of Simplecast.

Het Europese en ook het Nederlandse accountantsberoep moet lessen trekken uit het jongste wereldcongres van accountants, stelde Wammes recent in zijn column op Accountant.nl. Hij bezocht het wereldcongres in Mumbai, India, medio november.

VitamineA_BerryWammes_900x590.jpg

Wammes zag scheurtjes ontstaan in de uitgangspunten van de wereldwijde accountantsstandaarden. De vanzelfsprekendheid ervan staat ter discussie, zo stelt hij, maar die standaarden moeten bevochten worden, ook binnen snelgroeiende economieën als India en China.

Op de inzichten van Wammes naar aanleiding van het congres werd onder meer gereageerd door Jan Bouwens (hoogleraar accounting UvA en managing director van FAR) en Huub Wieleman (oud-voorzitter NBA). Beiden laten zich ook horen in de podcast.

Alle afleveringen van de Vitamine A-podcast zijn ook terug te vinden via de podcast-button op Accountant.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.