Nieuws

Vitamine A: Duurzaamheid is uitdaging voor het mkb

Een flinke crisis kan mogelijk zorgen voor versnelling bij de overgang naar een circulaire economie. Bedrijven die de transitie naar duurzaamheid al hebben gemaakt presteren beter.

» Beluister Vitamine A-podcast aflevering #21, deel twee van het drieluik over duurzaamheid via Spotify, Apple Podcast of Simplecast

Dat benadrukt David Boekel, accountant en manager impact reporting bij RSM Accountants en lid van de NBA-werkgroep ESG-assurance in Vitamine A, de podcast voor accountants. Ook voor het mkb liggen er flinke uitdagingen op het gebied van duurzaamheid.

Soms trekken mkb-ondernemers nog de ‘Calimero-kaart’, omdat ze het idee hebben dat hun impact op duurzaamheid maar beperkt is, aldus Boekel. Maar het mkb kan de transitie echt een push geven.

Drieluik

Na een gesprek met Diane Zandee, cfo van Trunkrs, is de podcast met David Boekel deel twee van een drieluik van Vitamine A over duurzaamheid. In het laatste deel gaat het over de visie van young professionals. Het drieluik sluit aan bij de Week van de Circulaire Economie, die van 7-12 februari wordt georganiseerd.   

Alle afleveringen zijn ook terug te vinden via de podcast-button bovenaan deze website.

 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.