Nieuws

Schade door cyberaanval bij Crowe Foederer 'beperkt'

De cyberaanval op Crowe Foederer, waardoor het accountantskantoor dagenlang werd platgelegd, heeft maximaal één dag verlies aan data gekost. Sinds enkele dagen is het kantoor weer operationeel.

In de nacht van 9 op 10 maart werd Crowe Foederer getroffen door een cyberaanval in de vorm van ransomware. Volgens een verklaring op de website van het kantoor zijn uit veiligheidsoverwegingen direct na de aanval alle eigen systemen ontkoppeld en van de buitenwereld geïsoleerd, "om de aanval te beteugelen en om klanten, leveranciers, andere partners en medewerkers te beschermen".

Crowe heeft in de dagen erna gewerkt aan het terugplaatsen van de "tijdig veiliggestelde" back up-omgeving en het herstellen van de dienstverlening aan klanten. "Het onderzoek naar de toedracht van de cyberaanval is nog steeds in volle gang", aldus de verklaring.

Phishingmails

Het kantoor heeft relaties ook geïnformeerd over mogelijke phishing mails die uit naam van Crowe Foederer werden verstuurd. Volgens de verklaring heeft onderzoek uitgewezen dat die phishing mails losstaan van de geconstateerde ransomware aanval, maar "uit oogpunt van voorzichtigheid vonden wij het noodzakelijk om u te informeren", zo schrijft Crowe Foederer.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.