Nieuws

Oud-NIVRA-voorzitter Luc van Zutphen overleden

Op 22 april is prof. L.C. (Luc) van Zutphen, oud-voorzitter van het NIVRA, overleden. Hij werd 92 jaar.

Luc van Zutphen (1930) was in 1986 voorzitter van het NIVRA, één van de rechtsvoorgangers van de huidige NBA. Van Zutphen was als hoogleraar accountantscontrole verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ook was hij tijdens zijn actieve loopbaan onder meer voorzitter van het Limperg Instituut, lid van de Orde van Organisatiekundigen en -Adviseurs en voorzitter van het Examenbureau van het NIVRA.

LucvanZutphen_900x590.jpg

Luc van Zutphen studeerde aan de Koninklijke Militaire Academie te Breda en behaalde in 1960 zijn accountantsdiploma na het voltooien van de postdoctorale accountantsopleiding aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte als accountant en organisatieadviseur bij Van Dien & Co en haar rechtsopvolgers. Van 1988 tot 1992 was hij daar voorzitter van het bestuur, uiteindelijk bestuursvoorzitter van Coopers & Lybrand Nederland.

Automatisering in het accountantsberoep had zijn warme belangstelling, wat onder meer bleek door de oprichting, onder zijn regie van de IT-auditopleiding aan de VU. Voor het magazine De Accountant was hij jarenlang redacteur van de rubriek 'Accountant en automatisering'. Ook was hij actief binnen de redactie van het MAB.

In februari 2010 ontving Luc van Zutphen de Alfred Coiniprijs. Deze tweejaarlijkse prijs, uitgereikt door de Maatschappij tot nut der Israëlieten in Nederland, beloont de beste publicatie op het gebied van accountancy of bedrijfskunde.

Van Zutphen bleef tot aan zijn overlijden ingeschreven als registeraccountant bij de NBA. Op 29 april wordt voor hem een herdenkingsdienst gehouden in Driebergen, in de Grote Kerk (aanvang 11 uur).

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.