Nieuws

Magazine: Grensoverschrijdend gedrag vraagt om structurele aandacht

Elke organisatie kan te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag. Hoe accountantskantoren er mee omgaan, is één van de thema’s in het nieuwe magazine Accountant.

Uit een rondvraag van de redactie blijkt: grensoverschrijdend gedrag wordt niet getolereerd bij accountantskantoren. Ook heeft elk kantoor een gedragscode, waarin expliciet omschreven staat wat er wordt verstaan onder ongewenst gedrag.

Tegelijk is het een "grote valkuil" om te denken dat er geen misstanden zijn als er geen meldingen bekend zijn, zo wordt gesteld. Grensoverschrijdend gedrag is een thema dat vraagt om structurele aandacht en "nooit klaar" is.

Sancties en serviceorganisaties

In het magazine ook aandacht voor de sanctiemaatregelen tegen Rusland en de gevolgen voor accountantsorganisaties. Die lopen al snel tegen 'grijze gebieden' aan en zoeken naar meer duidelijkheid.

Verder in het blad: Bas Hidding, bestuursvoorzitter van Flynth, op de oranje stoel. De vaste bard van de Busy Season Talks in beeld. Een inkijkje in serviceorganisaties voor accountants in de mkb-praktijk. En een persoonlijk portret van Marc Hogeboom, head of assurance bij KPMG.

Online te lezen

Het nieuwe NBA-magazine ligt deze week bij abonnees in de bus. Het blad is ook online te lezen via Accountant.nl en kan bovendien (per artikel of als geheel) in pdf-vorm worden gedownload.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.