Nieuws

Stropdas in de ban om energie te sparen

Het warme zomerweer zorgt elk jaar weer voor discussies over dresscodes op de werkplek. Spanje doet dit jaar de stropdas in de ban, om energie te besparen.

In deze periode van hittegolven en een dreigend energietekort door de Russische oorlog in Oekraïne kondigde de Spaanse premier Pedro Sanchez recent noodmaatregelen aan, om meer energie te besparen.

Tijdens een persconferentie daarover benadrukte de premier met een kwinkslag dat er al meteen actie kan worden ondernomen: "Ik heb ministers en alle ambtenaren gevraagd, en ik zou ook de particuliere sector willen vragen, als ze dat nog niet hebben gedaan, om geen stropdas te dragen als dat niet nodig is."

Door een wat losser hemd hoeft de energieverslindende airco niet zo hoog, luidt het betoog van de premier. Volgens de sociaaldemocraat is het een manier om een steentje bij te dragen aan de energiebesparing.

De warme zomer is elk jaar goed voor discussies over wat er wel of niet kan op het werk: teenslippers, korte broeken voor mannelijke werknemers, luchtige jurkjes en meer. Maar de combinatie met energiebesparing is nieuw.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.