Nieuws

'Ondernemers kunnen rekeningen niet meer betalen'

Een groeiende groep ondernemers kampt met betalingsproblemen vanwege de sterke inflatie.

Dat meldt BNR Nieuwsradio. Kredietverzekeraars laten aan BNR weten dat het aantal wanbetalers toeneemt. Vooral de hoge energieprijzen leiden tot problemen, omdat het voor veel ondernemers lastig is om die gestegen kosten door te berekenen. Daarnaast zijn er steeds meer klanten van bedrijven die eveneens hun rekeningen niet meer kunnen betalen.

Kredietverzekeraars zien de huidige omstandigheden als een 'perfect storm', door de combinatie van inflatie, personeels- en materiaaltekorten en een afkoelende economie, waardoor consumenten minder uitgeven. Daarnaast zijn allerlei steunmaatregelen in het kader van corona stopgezet en moet een significante groep ondernemers uitgestelde belastingen gaan betalen.  

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.