Nieuws

Meerderheid professionals in accounting en finance niet voorbereid op de toekomst

De meerderheid van de professionals in accounting en finance is onvoldoende voorbereid op de behoefte aan meer inzicht en voorspellend vermogen. Dit ondanks een grootschalige transformatie die gaande is, zo blijkt uit onderzoek.

Driekwart van de meer dan 1300 ondervraagde professionals in finance en accounting (waaronder analisten, managers, controllers en cfo's) stelt dat de ‘controllership-functies’ in hun organisaties bezig zijn met transformeren. Maar vrijwel alle ondervraagden (95 procent) geven aan dat ze nog meer werk te doen hebben, of niet snel genoeg vooruitgang boeken.

Tweederde erkent dat de controllership-functie van hun organisatie niet of slechts beperkt is voorbereid op toekomstige eisen. Dat blijkt uit nadere analyse van eerder internationaal onderzoek door Deloitte's Center for Controllership en het Institute of Management Accountants (IMA).

Transformatie

De wereldwijde coronapandemie heeft een ‘transformerend effect’ gehad op finance en accounting, met name ten aanzien van digitalisering. Het rapport geeft aan hoe professionals dat momentum kunnen gebruiken om innovatie binnen controllership te stimuleren en meer waarde te leveren aan hun organisaties.

Bijna tweederde van de ondervraagde professionals is het ermee eens dat hogere ontwikkelingsniveaus nodig zullen zijn op alle gebieden en domeinen, om in de komende drie tot vijf jaar te voldoen aan de eisen van de controllership-functie.

De onderzoekers hopen dat het rapport voor controllers, cfo's en andere financials kan dienen als “routekaart” om de grenzen van digitale initiatieven te verleggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.