Nieuws

Vitamine A: Waarheid in digitale wereld raakt steeds verder weg

Schrijver, adviseur en voormalig accountant Nart Wielaard wil met zijn nieuwe serie artikelen over kunstmatige intelligentie (AI) mensen vooral nieuwsgierig maken. De waarheid raakt in een digitale wereld steeds verder weg, zegt hij in Vitamine A, de podcast voor accountants.

» Beluister Vitamine A-podcast aflevering #34: Sven Budding in gesprek met Nart Wielaard; via Spotify, Apple Podcast of Simplecast.

De podcast begint al opmerkelijk, want de intro biedt niet het geluid van host Sven Budding, maar een door AI gegenereerde stem. “Wat is eigenlijk waarheid en authenticiteit?”, vraagt Nart Wielaard zich af in het gesprek. Hij wordt “opgewonden van het idee dat de waarheid in deze digitale wereld steeds verder weg raakt”. Is iets fake als het uit ChatGPT komt? Die nieuwe tool is vooral statistiek en “eigenlijk niet bijster intelligent”, meent hij.

Wielaard wil in de artikelenreeks op accountant.nl, waarvan de eerste recent is verschenen, vooral laten zien wat er allemaal mogelijk is met nieuwe technologie. Hij hoopt op discussie, meningen, ideeën, voorbeelden en meer. Insturen daarvan kan via redactie@accountant.nl of via nart@nart.nl.

Alle afleveringen van de Vitamine A-podcast zijn ook terug te vinden via de podcast-button op Accountant.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.