Nieuws

Accountant doet het goed bij kennisquiz

De quiz '2 voor 12' van omroep BNNVara is al decennialang één van de lastigste spelprogramma's op de Nederlandse televisie. Een accountant in business laat zien hoe die quiz moet worden gespeeld.

Weten accountants alleen iets van cijfers? Nee hoor, accountant Sjoerd Hiemstra, IFRS-specialist bij ING en dagelijks druk met financiƫle en inmiddels ook niet-financiƫle rapportages, blijkt bij 2 voor 12 een veel bredere kennis te hebben dan alleen van verslaggeving. En dat terwijl de quiz, die al sinds 1971 op televisie te zien is, toch bekend staat om de lastige vragen.

Samen met zijn spelgenoot Anja Bart, werkzaam als content manager, behaalde Sjoerd in de eerste ronde van de quiz een indrukwekkend hoge score van 630 punten. Dat kwam mede door een stevige bonus vanwege tien van de twaalf vragen die direct uit het hoofd werden beantwoord. Van de bekende kreet "dat zoeken we op" hoefde het duo nauwelijks gebruik te maken. Alleen de naam van het kasteel van koning Arthur (Camelot) werd gemist.

Sterke start

Een ijzersterke start van de lastige kennisquiz dus, vond ook presentatrice Astrid Joosten, die de quiz al sinds 1991 presenteert. Het duo 'accountant en content manager' versloeg hun tegenstanders, waaronder de oud-tv- en filmrecensent van NRC, met een ruime marge. Daardoor kregen die in hun derde ronde alleen de bekende 2 voor 12-pennenset mee naar huis.

Sjoerd en Anja zijn nu door naar ronde twee. Op vrijdagavond 3 november om 20.26 uur is die te zien op NPO2. Terugkijken van hun eerste ronde kan via NPO Start.  

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.