Nieuws

Accountant wint ook finaleronde kennisquiz

Accountant in business Sjoerd Hiemstra en zijn medespeler Anja Bart hebben op 10 november ook de finaleronde van kennisquiz '2 voor 12' weten te winnen.

Na de twee eerdere rondes, waarbij Hiemstra en Bart opvielen door hun brede algemene kennis en het grote aantal vragen die uit het hoofd werden beantwoord, werd het in de finale van de kennisquiz ook een race tegen de klok. In de laatste ronde is de speeltijd voor het beantwoorden van de twaalf vragen immers korter. En hun tegenstanders, een gepensioneerd databasespecialist en een huisarts, deden het ook goed.

Met zeven goede antwoorden uit het hoofd, een bonus van honderd punten voor alle vragen goed en het raden van het woord 'kasteelroman' als uitkomst, wisten de IFRS-specialist en de content manager hun tegenstanders net te verslaan. Hun score van 561 tegen 550 punten leverde de winnaars een geldprijs op van 8.890 euro, plus de pennenset die hoort bij deelname aan de quiz van BNNVara.

Nieuwe regels

Hiemstra ging bij de start van de finaleronde ook even in op zijn rol binnen ING. In de verslaglegging van de bank gaat het de laatste tijd steeds meer over de maatschappelijke kant, stelde hij. Rondom duurzaamheid, sociaal en governance krijgt hij te maken met veel nieuwe regels. "Daarop zijn we ons hard aan het voorbereiden", aldus de registeraccountant.

Terugkijken van de drie edities van de kennisquiz kan via NPO Start

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.