Nieuws

Finance professionals besteden veel tijd aan rapportages

36 procent van de finance professionals is momenteel het meeste tijd kwijt aan het maken van financiële rapportages. Andere taken waar zij veel tijd aan besteden zijn debiteurenbeheer (23 procent) en het betalen van facturen (20 procent).

Dat zijn echter niet de taken waar zij het liefst hun tijd aan willen besteden. Finance professionals hebben liever meer tijd voor strategische besluitvorming (26 procent) en de algehele financiële en boekhoudkundige architectuur (22 procent).

Tegelijk wil achttien procent liever nog meer uren steken in het maken van financiële rapportages. Dat blijkt uit onderzoek van Moss, financieel managementplatform voor uitgavenbeheer, onder 560 finance professionals.

Verbeteringen voor efficiënter werken

Bijna alle finance professionals (93 procent) geven aan dat zij efficiënter kunnen werken als het invoeren van uitgaven in het boekhoudsysteem minder ingewikkeld zou zijn. Ook zou zo'n versimpeling meer tijd voor andere taken opleveren, denkt negentig procent, een beter inzicht in het uitgavenpatroon geven (78 procent) en het risico op cashflowproblemen verminderen (59 procent). 

Niet alleen het boekhoudsysteem levert momenteel frustraties op, ook is 41 procent niet te spreken over het handmatige werk dat zij moeten verrichten voor optimaal uitgavenbeheer. Een andere reden voor frustratie is dat tools voor uitgavenbeheer gedecentraliseerd zijn (32 procent). Niet alle afdelingen houden op dezelfde manier hun uitgaven bij, waardoor het lastig is om controle over de uitgaven te houden. 

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.