Nieuws

Ondernemers afwachtend over uitkomst verkiezingen

Volgens ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland is een stabiele meerderheidscoalitie van groot belang voor de stabiliteit en betrouwbaarheid van het landsbestuur. De organisaties reageren afwachtend op de uitkomst van de Tweede Kamerverkiezingen.

VNO-NCW en MKB-Nederland wachten eerst de gesprekken over de vorming van een nieuw kabinet af. "Belangrijk is vooral te komen tot een coalitie die opereert binnen de kaders van de democratische rechtstaat en met oog voor de handelspositie van Nederland in de wereld en in de Europese Unie", zo stellen zij.

Ondernemers gaven eerder in onderzoek in grote meerderheid aan te hopen op meer stabiliteit vanuit de overheid en de politiek de komende jaren, aldus de ondernemersorganisaties. Belangrijk is volgens de respondenten vooral dat (meer) werken beter gaat lonen, dat de regeldruk wordt teruggedrongen, dat problemen op het elektriciteitsnet en op de woningmarkt worden opgelost.

Geen stilstand

"We kunnen ons geen stilstand permitteren, omdat we voor grote vraagstukken staan en dat vraagt voor lange tijd duidelijkheid om te kunnen investeren", menen VNO-NCW en MKB-Nederland. "Ondernemers staan klaar om samen actief te werken aan oplossingen voor een sterk, inclusief en duurzaam Nederland."

VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen benadrukt in de Volkskrant dat "een derde van ons nationale inkomen over de grens wordt verdiend en dat we het dus niet alleen kunnen". Thijssen spreekt haar zorg uit over de arbeidsmigratie, want voor sectoren als de zorg of de techniek blijven vakkrachten van buiten Nederland van belang. Ook over de toekomst van het pensioenstelsel is zij bezorgd, want zowel de PVV als NSC zijn niet positief over de nieuwe pensioenwet.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.