Nieuws

Vitamine A: Mona de Boer over betrouwbare AI

Data- en AI-specialist Mona de Boer spreekt in Vitamine A, de podcast voor accountants, over betrouwbare AI en de rol van de accountant.

ยป Beluister Vitamine A-podcast aflevering #43: Host Sven Budding in gesprek met Mona de Boer. Via Spotify, Apple Podcast of Simplecast.

Mona de Boer is RA en RE, werkt bij PwC en richt zich daar met name op data- en artificial-intelligence. AI heeft de potentie om organisaties "radicaler" te gaan veranderen, meent zij. Tijdens de komende Accountantsdag op 23 november neemt Mona de Boer deel aan de themasessie 'AI in de audit: waar blijft die revolutie toch?'

De Boer staat in de podcast onder meer stil bij de betekenis van de EU Artificial Intelligence Act voor accountants. Ook gaat zij in op de betrouwbaarheid van AI-systemen en de rol van 'algorithm audit', een thema waarover zij recent met succes haar proefschrift verdedigde.

Kennisachterstand

AI is meer en meer een instrument voor de accountant bij de audit. Maar ook de gecontroleerde organisatie zet steeds vaker AI in bij de bedrijfsvoering. Accountants krijgen dus vaker een rol bij de controle daarvan. Tegelijk hebben ze nog een kennisachterstand, dus moeten ze hun AI-kennis en -vaardigheden verder ontwikkelen, aldus De Boer. "Een kans om nieuwe dingen te leren."

Alle afleveringen van de Vitamine A-podcast zijn ook terug te vinden via de podcast-button op Accountant.nl.  

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.