Nieuws

Zoenoffer Peter Paul de Vries bij ledenvergadering NBA

Peter Paul de Vries, bestuursvoorzitter van beursfonds Value8, heeft NBA-voorzitter Kris Douma aan het slot van de NBA-ledenvergadering een cadeautje aangeboden. De Vries had iets goed te maken voor een eerder geplaatste cartoon, vond hij.

De Vries ("ik kom uit de Europese Unie") had in de discussie over de door Value8 gekozen 'Portugalroute' voor het vinden van een oob-accountant een cartoon gepubliceerd waarin hij de NBA-voorzitter op de hak nam. Bij de ledenvergadering van de NBA kwam hij daarvoor naar eigen zeggen verontschuldigingen aanbieden. Nu dus eens geen accountant bij een AvA, maar andersom, aldus De Vries.

Tulpenbollen

De Value8-ceo bood de net herkozen NBA-voorzitter Douma tulpenbollen aan, die de groei van het aantal oob-accountantsorganisaties moesten symboliseren. De Vries hoopte dat er meer oob-kantoren zullen komen, want de keus om naar een kantoor in Portugal te gaan was vooral uit nood geboren. "We willen graag weer een accountant uit Schin op Geul", aldus De Vries, naar eigen zeggen aanhanger van de 'DPCS'-guidelines (Dutch Principles of Common Sense).

Ledenvergadering: Kris Douma en Peter Paul de Vries

Douma erkende dat slechts zes oob-kantoren geen ideale situatie is, dus hij nam de tulpenbollen graag aan: "Zodra er een nieuw oob'tje uitkomt, geef ik Value8 als eerste een seintje." Het optreden van De Vries bij de ledenvergadering stond voor Douma "model voor de open dialoog die we met stakeholders in de samenleving mogen voeren".

Ledenvergadering

De ledenvergadering van de NBA werd gehouden in Amersfoort. De vergadering stemde in met alle verordeningen, ook die voor een verhoging van de contributie. Tevens werd ingestemd met de begroting van de NBA voor 2024.

Als nieuw bestuurslid vanuit de ledengroep openbaar accountants is toegetreden Jan Rijken, als opvolger van Annique van der Ha. Daarmee behoudt het NBA-bestuur een stevige mkb-vertegenwoordiging, nadat eerder al Steef Visser als bestuurslid toetrad.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.