Nieuws

Strukton: 'Jaarrekening nog een jaar vertraagd'

Bouwbedrijf Strukton laat in een 'strategische roadmap' weten dat het verwacht nog een jaar nodig te hebben om de jaarrekening over 2021 af te ronden.

Dat meldt het Financieele Dagblad. Strukton is het bouwbedrijf van Gerard Sanderink, voormalig bestuurder van IT-bedrijf Centric, waar hij onlangs als bestuurder werd geschorst door de Ondernemingskamer.

Strukton kampt al jaren met problemen en publiceerde de laatste goedgekeurde jaarrekening over het jaar 2019. Het bedrijf verwacht in maart de goedgekeurde jaarrekening over 2020 te presenteren, maar 2021 en 2022 worden pas een jaar later verwacht.

Onenigheid met PwC

Mazars is momenteel de accountant van het bouwbedrijf. Mazars nam in 2019 het stokje over van PwC, toen Strukton en PwC met onenigheid uit elkaar gingen. Aanleiding daarvoor was een bouwproject van Strukton in Saudi-Arabië. In 2019 viel de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingendienst binnen bij het bedrijf vanwege verdenkingen van omkoping rondom een metroproject in Riyad, de hoofdstad van Saudi-Arabië. Het onderzoek naar dat project loopt nog steeds.

Sanderink staat nog altijd aan het roer bij Strukton, terwijl de Ondernemingskamer hem bij Centric niet geschikt achtte om het IT-bedrijf te leiden. In de strategische roadmap belooft Sanderink "de uitdaging aan te gaan" om de problemen bij Strukton op te lossen.

Bron: FD

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.