Nieuws

Wereldbank stelt 1,8 miljard beschikbaar voor rampgebied Turkije

De Wereldbank stelt bijna 1,8 miljard dollar (1,7 miljard euro) beschikbaar voor hulpverlening en wederopbouwactiviteiten in het aardbevingsgebied in Turkije.

's Werelds grootste financier voor ontwikkelingssamenwerking is ook begonnen aan een eerste raming van de schade die de bevingen hebben veroorzaakt, om zo te bepalen waar als eerste geld naartoe moet.

Via twee bestaande projecten in Turkije stelt de Wereldbank direct 780 miljoen dollar beschikbaar voor noodhulp. Daarnaast treft de instelling uit Washington voorbereidingen om voor nog eens 1 miljard dollar financiële hulp te verlenen aan inwoners van het getroffen gebied in het zuiden van Turkije. Het geld gaat ook naar de wederopbouw van bijvoorbeeld wegen en andere infrastructuur.

In Turkije zijn zeker 20.000 doden gevallen door de aardschokken van 6 februari. In buurland Syrië stijgt het dodental richting 3500. Door de aardschokken zijn veel gebouwen ingestort en er liggen nog veel mensen onder het puin. Overlevenden die dakloos zijn geraakt hebben daarnaast te maken met temperaturen die 's nachts dalen tot onder het vriespunt.

In Nederland wordt op 15 februari een landelijke actiedag georganiseerd om de slachtoffers van de aardbevingen te helpen. Ook vanuit het accountantsberoep ontstaan hulp- en inzamelingsacties.

Bron: ANP/Accountant

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.