Nieuws

Vijftien mbo-studenten verdelen studiebeurs van KPMG

Vijftien mbo-studenten zijn op 8 mei in de prijzen gevallen tijdens de finale van het KPMG Jan Hommen Scholarship (KJHS). Samen mogen zij een bedrag van € 53.000 euro aan studiebeurzen verdelen.

Het KPMG-programma richt zich op mbo-studenten die een (financieel) steuntje in de rug kunnen gebruiken om hun opleiding te beginnen of af te maken. Geselecteerde studenten voor het traject krijgen een uitnodiging voor een talentontwikkeldag en gaan op een drie dagen durend Empower Survival Camp. Het traject wordt afgesloten met de finaledag, waarbij de deelnemers zich via een pitch moeten presenteren.

Foto: KPMG winnaars

Eén winnaar kreeg dit jaar een beurs van € 10.000, een ander een beurs van € 7.500, gecombineerd met een werkervaringsplaats bij KPMG. De overige dertien winnaars gingen naar huis met bedragen tussen € 2.500 en € 7.500. De beurs omvat ook begeleiding vanuit KPMG, workshops en intervisie sessies met medewinnaars. Bovendien krijgen de winnaars een nieuwe laptop en kunnen ze gebruikmaken van het KPMG-netwerk.

Volgens KPMG Nederland-ceo Stephanie Hottenhuis zijn mbo'ers "de ruggengraat van de Nederlandse economie", maar krijgen mbo-studenten niet dezelfde aandacht als hbo- en wo-studenten. "Juist deze doelgroep kan een steuntje in de rug gebruiken."

Zevende jaar

KPMG organiseert de uitreiking dit jaar voor het zevende jaar en heeft inmiddels ruim zestig mbo-studenten via het KPMG Jan Hommen Scholarship programma geholpen om hun opleiding af te ronden.

Het programma is vernoemd naar de oud-bestuursvoorzitter van KPMG, die in 2014 en 2015 orde op zaken stelde bij het toen veelgeplaagde kantoor. Het KJHS-programma wordt jaarlijks georganiseerd in samenwerking met Stichting StreetPro.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.