Nieuws

KPMG'er Marc Hogeboom: 'Accountancy is het mooiste vak van de wereld'

KPMG-bestuursvoorzitter Marc Hogeboom ziet zichzelf als 'een man met een missie' en noemt accountancy 'het mooiste vak van de wereld'.

Dat zegt hij in een interview met het Financieele Dagblad. Hogeboom laat ook weten dat hij zeker nog vier jaar wil doorgaan. In het interview vertelt Hogeboom onder meer over de roerige tijden bij KPMG rondom onder meer de verdenkingen van belastingfraude bij de bouw van het hoofdkantoor, misstanden bij Ballast Nedam en omstreden vastgoedbeleggingen.

Hogeboom zegt ook dat hij zelf met het idee kwam in 2014 een gebaar te maken: Tijdens een openbare bijeenkomst van de NBA maakte hij publiekelijk excuses voor alles wat er mis was gegaan bij KPMG. Dat was niet ingestoken door een pr-adviseur, verzekert hij, maar kwam spontaan bij hem op: "Ik voelde toen zelf de noodzaak om dat te doen."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.