Nieuws

Veel medewerkers schieten bedrijfsuitgaven liever niet zelf voor

Eén op de drie finance professionals (36 procent) schiet, vanwege de huidige economische situatie, minder graag geld voor bedrijfsuitgaven voor. Eén op de vijf is bang om in geldproblemen te komen, als ze lang moeten wachten op uitbetaling van declaraties.

Ook dertig procent van de kantoormedewerkers willen liever geen bedrijfsuitgaven voorschieten. Dat blijkt uit onderzoek van financieel platform Moss, onder 560 finance professionals en 535 kantoormedewerkers.

De onzekere economische situatie heeft bij bijna driekwart (71 procent) van de finance professionals het werk veranderd. Zo moeten zij nu beter op budgetten letten (47 procent), meer controle houden over bedrijfsuitgaven (36 procent) en vaker budgetten en rapportages opstellen (26 procent). Dat laatste heeft een reden: 28 procent van de finance professionals kwam weleens te laat achter budgetoverschrijdingen.

Het overzicht houden op uitgaven is bij 77 procent van de finance professionals belangrijker geworden door de lastige economische tijden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, stelt het platform. Voor veertig procent is inzicht krijgen in financiƫle data momenteel nog een dagtaak.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.