Nieuws

NBA-tool moet mkb-kantoren helpen bij compliance

Op 6 februari organiseert de NBA een webinar over COMPact, een nieuwe tool die (kleinere) mkb-prakijken kan ondersteunen bij compliance-taken.

Uit het recente ledenonderzoek van de NBA blijkt dat met name leden in het mkb-segment behoefte hebben aan praktische ondersteuning. De nieuwe compliancetool speelt daar op in en is met name bedoeld voor mkb-kantoren met maximaal vijf accountants, zonder Wta-vergunning en zonder eigen vaktechnisch bureau.

COMPact staat voor COMPliance en ACTeren en is ontwikkeld vanuit de Commissie MKB van de NBA. Doel is het ondersteunen van mkb-accountants met een digitaal hulpmiddel, waarbij zij via pushberichten worden geactiveerd om tijdig en goed geïnformeerd te acteren op geldende of naderende wet- en regelgeving.

Naast een herinnering 'op het juiste moment' biedt de tool doorklikmogelijkheden naar wet- en regelgeving, beschikbare brochures en andere hulpmiddelen van de NBA. COMPact is de afgelopen periode via een pilotproject getest in de praktijk.

Webinar

Tijdens het NBA-webinar op 6 februari gaat bestuurslid Steef Visser, eerder voorzitter van de Commissie MKB, nader in op de behoefte aan ondersteuning bij compliance-taken binnen kleinere mkb-praktijken.

John Weerdenburg (Auxilium), voorzitter van de vakgroep die de vaktechnische borging van COMPact verzorgt, behandelt de bruikbaarheid van de tool met het oog op toetsingen door de Raad voor Toezicht.

Marcel Koestering, relatiebeheerder in de samenstelpraktijk, lid van de projectgroep en tester van het eerste uur, gaat in op de functionaliteiten van COMPact en hoe je die gebruikt in de praktijk.

Annette Houwaart, programmamanager mkb bij de NBA, behandelt over de keuzes die mkb-accountants kunnen maken bij de implementatie van de tool in het eigen kantoor. Tijdens het webinar worden ook vragen van deelnemers behandeld.

Gratis

Zowel de COMPact-tool als het webinar zijn gratis voor NBA-leden beschikbaar. Het webinar duurt van 16.30-18.00 uur op dinsdagmiddag 6 februari. Aanmelden voor het webinar kan via nba.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.