Nieuws

Wereldwijde omzet RSM gaat richting tien miljard dollar

Accountants- en adviesorganisatie RSM is in 2023 met zestien procent gegroeid naar een totale wereldwijde omzet van 9,4 miljard dollar. De wereldwijde fee-inkomsten voor accounting- en auditdiensten stegen met vijftien procent naar $ 3,6 miljard.

De inkomsten uit belastingadvies van RSM groeiden met zeventien procent naar $ 2,6 miljard. Ook bij consulting groeide de omzet flink ten opzichte van 2022, met zestien procent naar in totaal $ 3,1 miljard, zo meldt de organisatie.

Europa groeide met 36 procent ten opzichte van 2022, als gevolg van aanhoudende ontwikkelingen bij de aangesloten kantoren en de toevoeging van RSM Ebner Stolz in Duitsland. Noord-Amerika, RSM's grootste regio naar omzet, zag een stijging van de fee-inkomsten met dertien procent in het laatste boekjaar, door groei in zowel tax- als consultingdiensten met name op het gebied van IT- en ESG-consulting.

Een strategische fusie in Zuid-Afrika in juli 2023, in combinatie met algemene vooruitgang in de hele regio, droeg bij aan een stijging van de inkomsten uit Afrika met 29 procent. Forse groei werd ook geboekt in de 'MENA-regio', met een stijging van 30 procent ten opzichte van 2022, en Latijns-Amerika met een stijging van achttien procent. De regio Azië-Pacific groeide met acht procent.

Investeringen

Met een toename van dertien procent in het wereldwijde personeelsbestand heeft RSM naar eigen zeggen verder gewerkt aan een inclusieve cultuur en talentontwikkeling. De wereldwijde investeringen in technologie en digitaal zijn in 2023 verviervoudigd ten opzichte van 2022.

In januari van dit jaar lanceert RSM Luca, het nieuwe digitale 'auditecosysteem' van de organisatie, dat "flexibele, inzichtgedreven, technologisch geavanceerde audits" mogelijk moet maken die zijn toegesneden op de specifieke bedrijfsomgevingen van cliënten.

Inmiddels is RSM het op vijf na grootste wereldwijde netwerk van accountants en adviseurs, actief in 120 landen, met achthonderd kantoren en meer dan 64.000 medewerkers. In Nederland heeft RSM acht locaties en 675 medewerkers.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.