Nieuws

Vitamine A: Een filosoof in de accountancy

De accountant kan niet zonder wijsheid. Maar wat heeft een accountant aan filosofie? Daarover spreekt filosoof Charlie Groen in Vitamine A, de podcast voor accountants.

» Beluister Vitamine A-podcast aflevering #45: Host Sven Budding in gesprek met Charlie Groen. Via Spotify, Apple Podcast of Simplecast.

Charlie G. Groen is (praktisch) filosoof, met een specialisatie in inclusiviteit, strategie en verbindend leiderschap. Charlie is werkzaam als senior advisor culture and behavior transformation bij de assurancetak van PwC. Daarnaast is zij bestuurslid van de NBA-faculty Ethiek, Cultuur en Gedrag en bekend als host bij de BusySeasonTalks. Vanaf dit jaar schrijft zij bovendien columns in het magazine Accountant.

Met Charlie Groen als gast draagt Vitamine A opnieuw een filosofisch perspectief aan voor accountants. In dit eerste deel van een tweeluik wordt daarbij nadrukkelijk gekeken naar de accountant en de beroepsomgeving. De centrale vraag: Wat heeft de accountant nou eigenlijk aan filosofie? Uitgangspunt is het zorgen voor voldoende ruimte voor reflectie, aldus Charlie. "Ik zie accountants als een heel belangrijke check op het ongebreidelde kapitalisme."

Alle afleveringen van de Vitamine A-podcast zijn ook terug te vinden via de podcast-button op Accountant.nl.  

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.