Nieuws

Vitamine A: Filosofische principes in de accountancy, deel 2

Wat heeft een accountant aan filosofische principes? Daarover spreekt filosoof Charlie Groen in het tweede deel van haar gesprek voor Vitamine A, de podcast voor accountants.

» Beluister Vitamine A-podcast aflevering #46: Host Sven Budding in gesprek met Charlie Groen. Via Spotify, Apple Podcast of Simplecast.

Als praktisch filosoof werkt Charlie Groen bij de assurancetak van PwC als senior advisor culture and behavior transformation. Samen met Sven Budding praat zij in het tweede deel van deze podcast verder over de toepassing van filosofische principes om een ethische cultuur te bevorderen binnen de accountancy.

Als je voor concrete dilemma's staat, gaat het ook vaak over de letter versus de geest van wet- en regelgeving, aldus Charlie. Mensen moeten door de cultuur van de organisatie zo min mogelijk gehinderd worden om het juiste te doen, "dat vergt een andere kijk op dingen". In het gesprek gaat het onder meer over het ethisch besluitvormingsmodel. Ook onderwerpen als beloning, duurzaamheid en het sociaal contract komen aan de orde.

Charlie Groen is tevens bestuurslid van de NBA-faculty Ethiek, Cultuur en Gedrag en bekend als host bij de BusySeasonTalks. Vanaf dit jaar schrijft zij columns in het magazine Accountant.

Alle afleveringen van de Vitamine A-podcast zijn ook terug te vinden via de podcast-button op Accountant.nl.  

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.