Nieuws

Magazine: Dansen rond het mysterie geheimhouding

Jarenlang praten over de geheimhouding van accountants legt eens te meer principiële verschillen tussen voor- en tegenstanders bloot, blijkt na consultatie van een discussienotitie over geheimhouding. Daarover gaat het onder meer in het nieuwe magazine Accountant.

In het magazine tevens een portret van hoogleraar Barbara Majoor, zowel verbonden aan Nyenrode als aan toezichthouder AFM. Haar loopbaan maakt regelmatig opvallende wendingen. "Wanneer de opdracht die ik mijzelf heb gesteld klaar is, begin ik mij al snel te vervelen."

Ook de bevindingen van de Expertgroep Educatie komen aan de orde in het blad. Die expertgroep kreeg veel ruimte van de kwartiermakers en de NBA. "Als er geen heilige huisjes zijn, dan is dit het moment om de beroepstitel ter discussie te stellen."

NBA-bestuurslid Jan Rijken, die zich inzet voor de mkb-praktijk, is dit keer geportretteerd met de oranje stoel. Verder gaat het in het magazine over een accountantsdynastie in Waalwijk, over vrouwelijk leiderschap, over een reizende kunstenaar en over toezicht op nieuwe leest.

Het nieuwe nummer van Accountant ligt deze week bij abonnees in de bus. De volgende editie verschijnt medio juni aanstaande. Het blad is ook online te lezen op Accountant.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.