Nieuws

NBA opent kring Zuid-Europa

De beroepsorganisatie van accountants opent een kring voor leden uit Zuid-Europa. De aanwas van nieuwe leden en op de Nederlandse markt actieve accountantskantoren uit deze regio noopt de NBA tot het opzetten van een zelfstandige kring.

De kring, die inmiddels enkele tientallen leden omvat uit de Iberische staten, Italië en Griekenland, maar voornamelijk Malta, Gibraltar, Monaco en Cyprus, is een initiatief van enkele leden uit de Grieks-Cypriotische kuststad Larnaca, waar de kring kantoor zal houden.

Komende maandag reist een NBA-delegatie af naar het eiland, voor de feestelijke eerste kringbijeenkomst onder het genot van een glaasje ouzo. Voorzitter Kris Douma: "We hebben sinds afgelopen voorjaar gemerkt dat steeds meer van onze leden werkzaam zijn in Zuid-Europa. Vooral in de oob-hoek neemt het aantal Zuid-Europese leden toe."

Unierecht

Voorzitter Douma en directeur Liane Vlaskamp worden bij hun reis vergezeld door enkele enthousiaste leden. Een van hen merkt kritisch op: "Dat de Europese Unie na decennia aan inspanningen een beetje succes boekt in het openbreken van de auditmarkt, mag de NBA tot inspiratie dienen. Ik wil er graag bij zijn als het NBA-bestuur er ter plekke getuige van is hoe de markt werkt in landen waar het Unierecht wel wordt gerespecteerd."

Update 1 april

De NBA-delegatie reist vooralsnog niet af naar Cyprus, maar dat was gezien de datum ook niet te verwachten. De redactie van dit medium volgt de ontwikkelingen rondom oob-kantoren in verre landen met belangstelling. 

 

 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.