Nieuws

NBA vindt modelverklaring crowdfunders ontoereikend

De NBA heeft in een publicatie op de website van Branchevereniging Nederland Crowdfunding een misvatting over geldende wet- en regelgeving geconstateerd en daarover contact gezocht met betrokken partijen. De uiting is inmiddels ingetrokken.

De misvatting had niet alleen te maken met de publicatie op de website zelf, maar ook met een modelverklaring waarnaar werd verwezen, zo meldt de NBA in een bericht voor leden die (niet-controleplichtige) crowdfundingplatforms als klant hebben. Het ging om een modelrapport van feitelijke bevindingen, dat niet aan vaktechnische eisen voldeed.

De branchevereniging voor crowdfunding heeft op verzoek van de NBA inmiddels teksten op haar website aangepast of verwijderd. De brancheclub heeft ook toegezegd het door haar ontwikkelde modelrapport niet verder te distribueren en dat in lijn met de vernieuwde standaard voor accountants te zullen herzien.

De NBA roept leden op om, als zij nog beschikken over een exemplaar van het huidige modelrapport met modelverklaring, daar geen gebruik meer van te maken. Leden die vragen hierover hebben, kunnen contact opnemen met de Helpdesk Vaktechniek van de NBA.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.