Nieuws

Magazine: Duurzaamheid in het mkb en de nieuwe voorzitter van EY

Mkb-accountants zijn soms nog sceptisch over duurzaamheidsverslaggeving. Voor velen lijkt het een ver-van-mijn-bed-show. Daarover gaat het onder meer in het nieuwe magazine Accountant.

Mkb-ondernemingen zijn niet verplicht om aan de Europese CSRD-richtlijn te voldoen, maar kunnen er wel mee te maken krijgen via opdrachtgevers. Accountants zien tegelijk terughoudendheid bij hun cliënten, zo blijkt uit het artikel in het blad.

In het magazine ook een interview met Patrick Gabriëls, de nieuwe bestuursvoorzitter van EY in Nederland. Hij is geen "typische accountant", vindt hij zelf. Maar zijn passie voor technologie en innovatie kan hij volop kwijt binnen EY.

Jonge accountants en krasse knarren

Dit voorjaar leverde de nest accountants academie een tweede lichting deelnemers af, van een opleiding die door jonge accountants zelf werd ontwikkeld, in samenwerking met de VU. Nest-bestuurder Hakan Koçak streeft met de opleiding naar een blijvend netwerk.

Vertrekkend NBA-bestuurslid Monika Bankert kijkt in de 'oranje stoel' terug op vier jaar bestuurswerk. Valerie van Hooijdonk-De Roover wil graag partner worden bij Van Boekel accountants en adviseurs, vertelt zij. 'Krasse knar' Bert Tuinsma hoopt dat het beroep via de opleiding een positieve draai gaat maken. En Irene Kramer blikt, tien jaar na de verschijning van het rapport In het publiek belang, terug op de ontwikkelingen.

Het nieuwe nummer van Accountant ligt deze week bij abonnees in de bus. De volgende editie verschijnt medio september aanstaande. Het blad is ook online te lezen op Accountant.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.