Nieuws

Vijftigste editie Vitamine A over boeien, binden en behouden

In alweer de vijftigste editie van Vitamine A, de podcast voor accountants, spreekt host Sven Budding met Coen Bongers over de arbeidsmarkt en schaarste in het accountantsberoep.

» Beluister Vitamine A-podcast aflevering #50: 'Coen Bongers over schaarste in het leukste beroep ter wereld'. Via Spotify, Apple Podcast of Simplecast.

Coen Bongers is tegenwoordig secretaris van de CEA (Commissie Eindtermen Accountantsopleiding) en al jarenlang betrokken bij de opleiding voor accountants. De arbeidsmarkt voor accountants is krap, dus zaak is om beter uit te dragen hoe mooi dit vak is, aldus Bongers. Juist met de accountantsstudie krijg je een hele brede opleiding, waar je alle kanten mee uitkunt.

In het gesprek gaat het zowel over de aantrekkelijkheid van het accountantsberoep, als over de studeerbaarheid van de opleidingen. Daarbij wordt ook gekeken naar de uitvoerbaarheid van de adviezen van de Expertgroep Educatie. Het is tijd voor verandering, maar dat is vaak complex, stelt Bongers. "Als je het goed wilt doen, moet je misschien ook even de tijd nemen."

Alle afleveringen van de Vitamine A-podcast zijn ook terug te vinden via de podcast-button op Accountant.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.