Nieuws

BOVAG helpt mobiliteitsbedrijven met CSRD-tool

Brancheorganisatie BOVAG presenteert een 'CSRD Brancheformat voor Mobiliteit'. Het instrumentarium moet mkb-bedrijven in de mobiliteitssector helpen om passende data aan te leveren aan opdrachtgevers die moeten rapporteren op basis van de CSRD.

Vanaf rapportagejaar 2024 krijgen ondernemers te maken met de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Grote niet-beursgenoteerde bedrijven zijn vanaf 2026 aan de beurt om te rapporteren over boekjaar 2025. Maar ook niet-rapportageplichtige bedrijven krijgen mogelijk met CSRD te maken, omdat zij informatie moeten verstrekken aan toeleveranciers, grote afnemers, banken of verzekeraars.

Het nieuwe instrumentarium van de BOVAG moet mkb-bedrijven helpen om effectief en efficiënt relevante data uit te wisselen. Eerder lanceerde de brancheorganisatie al een CSRD Rapportagetool, die rapportageplichtige bedrijven moet ondersteunen bij de verplichte duurzaamheidsrapportage.

'Uniek'

Het CSRD Brancheformat voor Mobiliteit is volgens de BOVAG de eerste in zijn soort en "uniek", omdat het specifiek bedoeld is voor één sector. Het instrumentarium is ontwikkeld in samenwerking met vertegenwoordigers van banken, verzekeraars en andere partijen in de mobiliteitsbranche.

De nieuwe tool is gelanceerd tijdens een duurzaamheidsevent van BOVAG op 4 juli jl. Tjerk Opmeer, directeur Innovatie en Kennis bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), gaf daarbij aan het toe te juichen dat branches zelf het initiatief nemen om de overgang naar een duurzame manier van werken "behapbaar te maken".

Bron: BOVAG

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.