Nieuws

Vier procent omzetgroei voor fusiekantoor Newtone

De omzet van fusiekantoor Newtone kwam in 2023 uit op € 143,6 miljoen. Ten opzichte van de pro forma omzet een jaar eerder, betreft dit een omzetgroei van vier procent.

Dat blijkt uit het jaarverslag van Newtone over boekjaar 2023. Het kantoor bracht een eerste jaarverslag uit, sinds de stapsgewijze fusie van de drie kantoren HLB WVDB, PKF Wallast en Koenen en Co. Private-equityfirma Avedon Capital Partners verkreeg daarbij een belang in het fusiekantoor. In de jaarrekening zijn de geconsolideerde cijfers en de pro forma opgetelde cijfers over het gehele boekjaar gepresenteerd.

Newtone telde 906 fte, volgens de jaarrekening. Dat is 7,5 procent minder dan de 980 fte's, die drie kantoren volgens de AV-Top 50 in boekjaar 2022 opgeteld in dienst hadden.

Driedubbele deal

De drie kantoren zijn geconsolideerd in een nieuw opgerichte vennootschap, genaamd GCF IV TopCo 9 BV. In deze onderneming participeren Avedon én de oud-aandeelhouders van de drie fusiekantoren. De financiële belangen van de partners zijn belegd in het Coöperatief ATW Partners UA. De TopCo is eigenaar van de fusiekantoren geworden voor een verkrijgingsprijs van € 186,7 miljoen, zo meldt de jaarrekening.

Organogram Newtone

Avedon in rvc

Newtone heeft een raad van commmissarissen opgetuigd, waarin vier leden zitting hebben. Opvallend is dat Avedon-partner Gerritjan Eggenkamp zelf plaats neemt in de raad van commissarissen. Bij het eveneens door private equity gestutte accountantskantoor de Jong & Laan is gaandeweg het proces afgezien van een zitting in de rvc door partners van private-equityfirma Waterland.

Integratie controlepraktijk

De controlepraktijk zette € 38 miljoen om in 2023. Dat is goed voor een top-10-positie in de Assurance-Top 30, onder Forvis Mazars en Baker Tilly, maar boven RSM en Flynth. Opgeteld gaven de kantoren van Newtone 787 controleverklaringen af, zeven minder dan een jaar eerder. Het aantal vrijwillige controles daalde, het aandeel van de wettelijke controles nam toe tot 624.

Volgens het jaarverslag worden alle assurance-activiteiten die Newtone vanaf 1 juli aanneemt, uitgevoerd onder het kwaliteitsstelsel van Newtone Audit NV. Deze vennootschap is de voortzetting van de HLB Witlox Van den Boomen Audit NV. Daarmee worden de Wta-vergunningen van Koenen & Co en PKF Wallast ingeleverd.

Jaarrekening 2023 GCF IV TopCo 9 B.V.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.