Margreeth Kloppenburg

Margreeth Kloppenburg stopt voorlopig met het schrijven van opinies, want er is meer dat om aandacht vraagt.

Discussie Column

Dingen doen

"De accountant als een conflictmijdende, sociale en consciëntieuze professional." Met dit artikel, dat via Marcel Pheijffer bij de toenmalige hoofdredacteur van Accountant.nl Tom Nierop terecht kwam en werd geplaatst, begon ik met schrijven voor een wel heel specifieke beroepsgroep.  

Het vormde vanaf 2013 de start van serie opinies, vijf jaar sepiakleurige columns in Accountant magazine, weer opinies op Accountant.nl en een aantal essays. Het leidde tot The Accountables, een opinieplatform voor studenten. En uiteindelijk bracht het ook - in gezamenlijkheid met vele anderen - de bundel Artikel 5, de beroepseer van de accountant en een deelvertaling plus uitbreiding die we de afgelopen maand hebben afgeleverd.

En nu is het even klaar voor mij, dus is dit mijn laatste opinie als vaste auteur.
Een aantal redenen.

  1. Schrijven is blijven, maar soms moet je ook even niet schrijven en weer nieuwe inspiratie ophalen. Daar heb ik veel zin in en behoefte aan!
  1. Ik wil per se de valkuil vermijden dat ik ga roepen: "Zoals ik in mijn column in (willekeurig jaartal) al zei…" En echt, alles wat ik jullie van harte toewens, heb ik gezegd of is ondertussen aan de orde, want:
  1. Er komen steeds meer, diverse (jonge) stemmen bij (denk aan The Accountables, BusySeasonTalks en ook de Rode Loper-debatten) en dat is echt heel goed nieuws. Niet dat het klaar is hoor, maar het voelt alsof ik wel even kan stoppen om meer uitvoerend werk te gaan doen. En zoals de organisatoren weten, draag ik immer waar ik kan bij en blijf ik dat ook doen.
  1. Het heeft er ook mee te maken dat ik nu met een team van betrokken mensen vorm probeer te geven aan de faculty Ethiek, cultuur en gedrag. Daar hebben we allerlei ideeën bij. Dus daar gaat ook een gesprek op gang komen, is onze hoop. Het veronderstelt veel samenwerken, creëren en verbinden en dat kost veel opstarttijd en energie. En focus van mijn kant.
  1. Tegelijkertijd krijgt ook Auditpedia, het kennisplatform rond de maatschappelijke rol van de accountant, steeds meer body. Dat is goed nieuws, maar daardoor kost dat ook best veel tijd en ik heb nog tot aan de zomer voor het project formeel ten einde is. Daarna moet het op eigen benen komen te staan. Ook dat krijgt vorm, maar vereist ook aandacht. Oh, op 23 april organiseren we de uitgestelde Auditpedia Content Hackathon. Kom vooral, het wordt een topdag met inhoud, goede mensen, muziek en eten.

Ik hoop verder dat, als ik een essay in de pen heb, of een opinie moet er echt uit bij mij, ik nog een hoekje linksachter op het platform of in het magazine mag vullen.

Dank Marcel, Tom en Marc voor alle ruimte die jullie mij hier hebben gegeven. Ik heb er ongelofelijk veel plezier aan beleefd. Want wat is er mooier dan in vijfhonderd woorden een mooi en rond verhaal te creëren met een doel? Ik sta nog steeds achter iedere tekst die ik heb gemaakt en wie weet bundel ik ze nog eens met wat mijmeringen over 'My years with accountants', zoals ik ooit schreef, als een ware Jane Goodall.

Voor nu ga ik concreet nog wat dingen doen! Dank dat u mijn schrijfsels heeft willen lezen en dank voor alle reacties in de afgelopen jaren. 

En geachte meneer Weezenberg, we houden een lijntje via de mail.

Margreeth

Wat vindt u van deze column?

Reageer

Margreeth Kloppenburg is adviseur voor professionals in onder andere de accountancy. Zij is auteur van 'Artikel 5, de beroepseer van de Accountant'.

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.