Margreeth Kloppenburg

Margreeth Kloppenburg

Margreeth Kloppenburg (1968, geen accountant) werkt bijna twintig jaar als adviseur/facilitator/spreker met professionals en management van (corporate) Nederland aan professionalisering.

Margreeth is auteur van onder andere Hoera, een conflict (2008), Leve het Verschil (2009) en Eerlijk Scoren, de professionele balans tussen target en integriteit (2010) en schrijft regelmatig artikelen, columns en opinies. Ze denkt mee aan curricula van accountancyopleidingen in zowel het hbo als universitair onderwijs en verzorgt colleges. Ze doet onderzoek naar hoe professionals (te laten leren over hoe) goed werk leveren in de dagelijkse beroepspraktijk. Verder is ze bestuurslid bij Stichting Beroepseer en lid van de Adviescommissie Ethiek, gedrag en cultuur van de NBA.

Magazine

Wel of niet de eed afleggen

‘That is the question’, tenminste voor sommigen van jullie. Het deed mij teruggrijpen naar een boekje met de titel ‘De waarde van de eed’ met daarin de oratie uitgesproken door Jonathan Soeharno, bij zijn aanstelling als hoogleraar rechtspleging in rechtsfilosofisch perspectief aan de Universiteit van Amsterdam. Het kleinood, nog geen honderd pagina’s dus u heeft het zo uit, is een (alleraardigste!) aanrader.

x 0 Margreeth Kloppenburg
Magazine

Me Jane

Ik verkeer nu al een jaar of vijf in kringen waar ik welbeschouwd niet thuishoor. Dat valt anderen ook op. Zo werd ik ergens een keer geïntroduceerd als de Jane Goodall van de accountancy en u dan kennelijk als een kolonie chimpansees. Of, op een andere congres, als de Ilse de Lange van het bedrijfsleven. Niet omdat ik ook maar een noot zuiver kan zingen, maar vermoedelijk vanwege ons beider accent. Waarbij dat van mij overduidelijk van Groningse origine is en echt lang niet zo aanwezig als haar Twentse (!) accent.

x 0 Margreeth Kloppenburg