Magazine

Digitaal

Welke apps, websites, twitteraars en andere digitale bronnen zijn voor accountants nuttig, handig of gewoon vermakelijk? Arnout van Kempen doet elk kwartaal een actuele greep.

Dit artikel is verschenen in Accountant Q1, 2015

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel in pdf

Als opening een oude vertrouwde partij, waar vrijwel geen accountant omheen kan: Microsoft Office. Niets nieuws onder de zon? Nee, en daar zit de kracht meteen. Office365, het abonnement-model van Microsoft, levert Word, Excel, Powerpoint, Outlook en One, alles met cloudopslag via OneDrive. Maar dankzij een recente wijziging in de strategie van Microsoft bent u daarbij niet langer afhankelijk van Windows. Het hele Office365-pakket is ook beschikbaar voor OS X, Android en iOS. Dat betekent dat u zonder iets nieuws te moeten leren, naadloos kunt schakelen tussen uw computer, tablet en telefoon. Aanrader!

Een toepassing waarvan veel smartphone-eigenaren gebruikmaken, maar waar perfectie zo slecht is te vinden: de agenda. Inmiddels heb ik letterlijk tientallen mogelijkheden uitgeprobeerd. De ene is prachtig, maar niet zo functioneel. De andere zit vol met opties maar is onleesbaar. Perfectie hebben we nog niet weten te vinden. Maar dicht in de buurt komt wel Pocket Informant, voor zowel iPhone als Android. Beheer van verschillende agenda's, goede mogelijkheden om uiterlijk en functionaliteit naar eigen voorkeuren in te richten.

Ten slotte een website: www.isaca.org. Voor leden van ISACA - voorheen bekend als de Information Systems Audit and Control Association - een erg nuttige bron voor allerlei informatie, zoals bijvoorbeeld werkprogramma's voor specifieke IT-audits. Maar ook voor niet-leden valt hier heel wat te vinden op het gebied van IT-audit.

Heeft u tips? Stuur ons een linkje naar uw favoriete business-app, -site etc. (accountant@nba.nl).

Arnout van Kempen di CCO CISA is als 'The Casual Compliance Officer' werkzaam voor (grotere) mkb-kantoren en docent voor SRA, NBA en Saxion Hogeschool. Hij is lid van de Commissie Financiële verslaggeving & Accountancy van de AFM en lid van de signaleringsraad van de NBA. Daarnaast is hij diaken van het bisdom ‘s-Hertogenbosch.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.