Magazine

Olympische Accountancy Spelen

De afgelopen zomer was er heel veel sport op tv. Van nog meer voetbal, via een lange fietstocht in Frankrijk naar de Olympische Spelen in Rio.

Dit artikel is verschenen in Accountant Q3, 2016

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel in pdf

Vooral de Olympische Spelen volgde ik met veel plezier. Zeker de sporten die gewoonlijk nauwelijks in beeld komen werden nu breed uitgemeten. En wat blijkt: Nederlanders blijken in heel veel van deze sporten uit te blinken. Handboogschieten, openwaterzwemmen, BMX-fietsen, zeilen en ga zo maar door. Het mooiste vind ik de inzet en energie die de sporters uitstralen. Jarenlang werken ze keihard om op het juiste moment een topprestatie te leveren. De emotie die winnen of verliezen met zich meebrengt, is in mijn ogen altijd goud waard.

Hoe leuk je het werk als accountant ook kan vinden, dezelfde inzet en energie als een Olympische sporter voel je vast niet als je 's morgens in je leaseauto in de file staat, op weg naar weer een dag samenstellen.

In vergelijking moeten de sporters natuurlijk ook flink afzien tijdens de trainingen. Zij hebben echter wel een vooruitzicht waarnaar ze reikhalzend uitkijken en ze weten precies waarvoor ze het doen: stralen op een groots podium.

Accountants hebben dit podium niet. Zij moeten het tot nu toe doen met de waardering van hun klanten en een aantal awards die jaarlijks worden uitgereikt en waarvoor je met een beetje mazzel kan worden genomineerd.

Het wordt volgens mij tijd voor een variant van de Olympische Spelen voor accountants. Een evenement waar de accountant in het middelpunt van de belangstelling staat en kan laten zien wie de allerbeste is op zijn vakgebied. Het moet toch een schitterende strijd opleveren om te zien wie de beste samensteller, adviseur of auditor is.

Een extra voordeel is dat het evenement ook kan zorgen voor nieuwe aanwas. Na sportevenementen waar Nederlanders goed presteerden, is ook altijd een piek te zien in aanmeldingen bij sportverenigingen. Laat die nieuwe accountants maar komen!

Ik ben benieuwd wie de eerste gouden medailles winnen.

Gideon Folkers is registeraccountant en werkzaam als IT-engineer bij Refine-IT.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.