Magazine

Verplichte kost

Welk boek ‘moet’ u lezen? Tip van Angelique Koopman RA RE, audit innovation partner Baker Tilly Berk: ‘Nooit af’.

Dit artikel is verschenen in Accountant Q4, 2016

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel in pdf

Soms komt er iemand op je pad met zulke verfrissende ideeën over onze digitale samenleving dat je daardoor op een andere manier naar jezelf en je omgeving gaat kijken. Iemand die heeft bijgedragen aan de keuze om als veertigplusser op het zakelijke vlak het roer om te gooien en daarbij te starten met promoveren.

Voor mij is Martijn Aslander zo’n persoon. Zes jaar geleden maakte ik voor het eerst met hem kennis. Martijn is ook één van de schrijvers van ‘Nooit af’, het boek dat ik graag als ‘verplichte kost’ aanbeveel.

Het boek biedt een verfrissende kijk op de fundamenten van onze samenleving, zoals zorg, onderwijs en onze economie. Daarbij gaat het om de impact van technologie op onze huidige en toekomstige wereld.

Blijvend werken aan onze digitale vaardigheden is de boodschap. Dat is ‘nooit af’ in een maatschappij met disruptieve technologieën die ons allemaal raken. De wetenschap dat we in de digitale samenleving kunnen blijven leren geeft mij de energie om als beroepsbeoefenaar te willen innoveren. Om te streven naar, zoals we dat bij BTB noemen: Better Than Before. En mijn steentje bij te dragen aan de toekomst van ons vak, als docent in het accountancy- onderwijs in Tilburg.

Nu hoop ik natuurlijk niet dat u angstig wordt - want het gaat over technologie - en besluit om het boek niet te lezen. Nee, het zou juist van lef getuigen om dat wél te doen.

‘Nooit af’ door Martijn Aslander en Erwin Witteveen, ISBN 9789047009139.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.