Magazine

De PSU van Daphne Bot

Daphne Bot (27) is werkzaam als senior in de assurancepraktijk bij Grant Thornton in Rotterdam. Ze heeft een afgeronde post-master opleiding registeraccountant. Voor het behalen van de accountantstitel moet ze alleen nog het laatste jaar van de praktijkstage doen.

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 3, 2020

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel (pdf)
» Download het hele nummer (pdf)

Marc Schweppe

Sinds 1 januari 2018 is Daphne bestuurslid van de NBA Young Profs. Vanaf september 2019 is zij daarnaast lid van de raad van advies accountancy voor de Avans Hogeschool en sinds voorjaar 2020 bovendien corrector financial auditing voor de Nyenrode Business Universiteit. Daphne woont in Hardinxveld-Giessendam en houdt ervan om te sporten (bodypower) en gezellig met vrienden uit eten te gaan.

Over haar kledingkeus zegt ze: “Draag iets waar je jezelf gelukkig in voelt. Er zijn vele manieren om verzorgd over te komen, zeker als accountant is er meer dan alleen het vijftig tinten blauwe pak. Zelf houd ik van kleurrijk, ik denk dat we daar allemaal vrolijker van worden. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de kennis en kunde die ik meeneem.”

Marc Schweppe is hoofdredacteur Accountant en Accountant.nl.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.