Marc Schweppe

Marc Schweppe

Marc Schweppe is hoofdredacteur Accountant en Accountant.nl.

Magazine

Geknipt en geschoren: Marianne van der Zijde

Marianne van der Zijde heeft sinds 2015 een eigen accountancy adviespraktijk. Eerder hield zij bij de AFM toezicht op het accountantsberoep. Na haar studie werkte zij zelf als accountant bij het toenmalige Van Dien + Co en bij Deloitte. Marianne was tot voor kort bestuurslid van de NBA. Zij schrijft elke twee weken een opiniebijdrage voor Accountant.nl. “Toezicht hoort een stok achter de deur te zijn van iets wat je zelf al wilt.”

x 0 Marc Schweppe
Magazine

De PSU van Adrian Egas

Dertig jaar, IT-business consultant en product owner bij Alfa Accountants en Adviseurs. Tevens bestuursvoorzitter van NBA Young Profs. Bezig met de praktijkopleiding tot AA. Woont in Vriezenveen, getrouwd met ‘superwoman’ Maaike, heeft twee ‘voorbeeldkinderen’ van vier en één jaar. Speelt zaalvoetbal en kruipt als er tijd voor is soms achter de Xbox One. “Accountants will save the world. Maar we moeten wel met zijn allen slimmer gaan werken, in plaats van steeds hetzelfde trucje te doen.”

x 0 Marc Schweppe
Magazine

Geknipt en geschoren: Anneke van Zanen-Nieberg

Anneke van Zanen-Nieberg (54) is sinds 1 maart 2018 bestuursvoorzitter van Baker Tilly Berk. Eerder gaf ze als algemeen directeur leiding aan de Audit Dienst Rijk. Daarvoor was Van Zanen directeur bij de Algemene Rekenkamer en plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Ze woont in Den Haag en is ook actief in de sportwereld. “De beste wedstrijden zijn die waarin de scheidsrechter niet opvalt.”

x 0 Marc Schweppe
Afbeelding Dag van de financial 2016

Exponential finance: financiële wereld verandert steeds sneller

Fintechs, financiële startups, gaan de functie overnemen van bestaande banken, die zich - voor zover zij de komende innovatieslag overleven - vooral richten op grote ondernemingen en vermogende particulieren. Wie zich niet aanpast aan de veranderingen is volgens de wetten van het digitale darwinisme tot uitsterven gedoemd. Dat was de boodschap van de achttiende Dag van de Financial, die gewijd was aan 'exponential finance'.

x 0 Lex van Almelo Marc Schweppe