Magazine

Beëdigd

Ook in coronatijd studeren jonge accountants af. Zoals Elise Holtmaat, werkzaam als junior manager in de audit & assurance praktijk bij Deloitte Accountants in Groningen. Vijf vragen aan een nieuwe beroepsgenoot.

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 4, 2020

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel (pdf)
» Download het hele nummer (pdf)

Waarom koos je voor het accountantsberoep?

“Mijn interesses lagen breed. Psycholoog, docent, communicatieadviseur. Het leek me allemaal interessant. Wat me juist aantrok tot het accountantsberoep was vooral dat je een sparringpartner kan zijn voor de klant en binnen diverse sectoren. Meedenken en creëren.”

Wat vind je het leukste aan je vak?

“Ik krijg de meeste energie van het samenwerken binnen teams en met klanten, toewerkend naar een gezamenlijk doel. Hierbij nadenken over risico’s en de beste controle-aanpak.”

In hoeverre is je werk veranderd door corona?

“Waar we voorheen bij de klant de jaarrekeningcontroles uitvoerden, doen we dit nu vanaf de keukentafel. Inhoudelijk is er weinig veranderd. We blijken goed in staat om op afstand onze controles uit te voeren. Wat ik wel mis is het sociale contact met mijn collega’s, de spontane borrels en de gezelligheid bij de lunch. Mijn collega’s zorgen voor de helft van mijn werkplezier en dat merk ik.”

Wat verwacht je van de ontwikkeling van het vak in de komende jaren?

“Ik verwacht dat we in de toekomst meer richting continuous auditing gaan, waarbij we bijvoorbeeld zekerheid zullen verstrekken bij de internebeheersingssystemen, in plaats van alleen bij de jaarrekening.”

Diploma-uitreikingen

Vanwege de coronacrisis houdt de NBA nog geen gezamenlijke ‘fysieke’ diplomauitreikingen; ook dit najaar worden de uitreikingen en het afleggen van de beroepseed online georganiseerd.

Ingeschreven

Ries van den Bosch is recent ingeschreven als accountant in het register van de NBA. Hij werkte tot voor kort bij accon avm als adviseur Corporate finance, waar hij eerder begon als assistent-accountant. Tussendoor werkte hij ook bij Schuiteman & Partners. Sinds 1 september 2020 is hij gestart als groepscontroller bij Brink Moulds & Automation. Bekijk de video op Accountant TV waarin Ries zich voorstelt.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.