Magazine

Beëdigd

Rick Ottenhof (32) legde, na liefst twintig jaar studeren, op 5 maart 2021 als registeraccountant de beroepseed af. Hij werkt bij KPMG als senior consultant.

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 2, 2021

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel (pdf)
» Download het hele nummer (pdf)

Lange aanloop

Wat trok je aan in het accountantsberoep, dat je het zo lang volhield om uiteindelijk als accountant af te studeren?

“Ik heb altijd wel affiniteit met cijfers gehad, maar vooral het begrijpen hoe een organisatie in elkaar zit en omgaat met risico heeft mij aangetrokken. Als accountant en consultant heb ik een unieke inkijk in variërende organisaties.”

Heb je tijdens je studie de inhoud van je opleiding en tegelijk het vak in de praktijk zien veranderen?

“Afgezien van de focus op dossiervorming en het digitaliseren: ik zie vooral het meenemen van inzichten vanuit specialisten over specifieke onderwerpen als een goede (toekomstige) ontwikkeling. Zelf focus ik mij tegenwoordig op cultuur en governance en welke rol dat speelt in het gedrag van de mensen in de organisatie en het inspelen op risico’s.”

Wat is je ambitie voor de komende jaren, nu deze mijlpaal is bereikt?

“Heel simpel: doorgaan met wat ik doe. Dat is in de eerste plaats om zelf te blijven leren, maar ook om van toegevoegde waarde te blijven voor organisaties. Voor mij betekent dit dat ik organisaties help goed om te gaan met risico’s, ze laat inzien wat de rol is van cultuur in hun organisatie en hoe zij het beste kunnen inspelen op beide.”

Had je nog een privéleven, ondanks al die jaren studeren?

“Juist wel. In het gehele traject van vmbo-basis tot RA (via mbo-2, mbo-4, hbo, pre-master, master en postmaster) heb ik tijdens alle opleidingen, stageplaatsen en (bij)banen veelmensen ontmoet. Velen daarvan zijn nu vrienden, met ieder een totaal eigen achtergrond en/of focus. Kortom, ik heb een gevarieerde vriendengroep.”

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.