Magazine

Beëdigd

Paul Kuiper (29) legde op 9 april 2021 als kersverse accountant de beroepseed af. Hij werkt als financieel manager in Hoogeveen.

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 3, 2021

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel (pdf)
» Download het hele nummer (pdf)

Vlam in de pijp

Was er een doorslaggevend moment waarop je besloot om accountant te worden?

“Dat besluit kwam eigenlijk pas tijdens mijn MSc accountancy & controlling. Ik koos de studierichting controlling, maar gedurende het jaar besefte ik dat het accountancyvak me interessanter leek, met veel afwisseling. Ik besloot toen om na mijn studie hierin verder te gaan.

Daarvoor wist ik niet precies wat ik wilde. Transport is ook een grote passie van mij. Naast mijn studie en werk ben ik, in mijn vrije tijd, namelijk ook werkzaam als vrachtwagenchauffeur. Ik wilde dan ook graag in de transportsector werken, om hierin een combinatie te vinden.”

Wat spreekt je aan in het werk bij je huidige werkgever?

“Ik werk sinds september 2020 bij Buig Centrale Steenbergen BV (BCS) in Hoogeveen, als financieel manager. Daarvoor werkte ik vijf jaar lang bij PwC in Groningen. BCS is actief in de staalindustrie en is onderdeel van ArcelorMittal. De afwisseling in dit werk is erg leuk. Doordat je zowel werkzaamheden voor ArcelorMittal op groepsniveau uitvoert als voor BCS zelf, is iedere dag anders.”

Hoe was het om de beroepseed af te leggen?

“Ik vond het een bijzonder moment om de eed af te leggen. Het is het slotstuk van een lang studietraject en het is zeker iets om trots op te zijn. Ondanks dat het afleggen van de eed digitaal plaatsvond, was het toch een leuke bijeenkomst met een grote groep mensen.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Daarover durf ik geen uitspraak te doen. Ik heb geen specialisatie, ook omdat ik het leuk vind om bezig te zijn met alle facetten van het vak. Wellicht dat hier in de toekomst nog verandering in komt. Op dit moment zit ik goed op mijn plek en zie ik vanzelf wat er op mijn pad komt.”

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.