Magazine

Beëdigd

Op vrijdag 4 juni 2021 legde Mitch Houthuijsen (28) de beroepseed af als accountant. Hij werkt bij AFC Ajax. "Mooi dat mijn familie virtueel aanwezig kon zijn."

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 4, 2021

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel (pdf)
» Download het hele nummer (pdf)

Komt dat schot!

Wanneer besloot je om accountant te worden?

“Van jongs af aan was ik geïnteresseerd in cijfers en gedurende de middelbare school werd dit verder vormgegeven. Wel besloot ik eerst de bachelor International Business Administration te volgen, om mij ook breder te oriënteren. Uiteindelijk heb ik op basis van de gevolgde vakken en het contact met Deloitte besloten om echt de stap naar accountant te maken.”

Waar werk je en wat maakt het bijzonder om daar te werken?

“Ik werk bij AFC Ajax als financial controller. Al woon ik nu in Rotterdam, ik ben geboren Amsterdammer, dus super om bij mijn favoriete club te werken. Veel organisaties zijn opgebouwd rondom één typologie, maar bij Ajax varieert dit van kaartverkoop tot en met merchandise en van sponsoring tot en met winkelverkoop. Dit brede spectrum trok mij aan om bij Ajax te gaan werken. Daarnaast is het natuurlijk mooi om een werkgever te hebben waarmee ik me kan identificeren.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Ik verwacht dat ik dan nog altijd accountant in business ben en een functie heb waarin ik dagelijks wordt uitgedaagd om het beste uit mijzelf te halen. Ik ben ook erg geïnteresseerd in hoe wij door het gebruik van data slimmer kunnen werken.”

Hoe was het voor jou om de beroepseed af te leggen?

“Heel speciaal, ondanks dat het online was, maar mooi dat mijn familie virtueel aanwezig kon zijn. Het is een mooie afsluiting van een lang traject.”

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.